ANCS UEFISCDI Trimite un mesaj

EXPO CNCI 2012

Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică (ANCS) organizează în perioada 7-9 noiembrie 2012  Conferinţa Naţională a Cercetării şi Inovării (CNCI), eveniment major focalizat pe rolul cercetării şi inovării în societatea modernă.

Pe toata durata Conferintei, se va desfasura în paralel  Expozitia Cercetării Româneşti, în  cadrul căreia vor fi prezentate cele mai importante realizări ale cercetării ştiinţifice şi inovării din România.

Expozanţii, care vor fi preponderent institute naţionale de cercetare-dezvoltare şi universităţi de prestigiu din România, îşi vor prezenta cele mai recente realizări ştiinţifice, invenţii şi proiecte internaţionale de succes.
Printre standurile realizate, menţionăm: - standul  de prezentare al Agenţiei Spaţiale Române-ASR, în care vor fi difuzate informaţii complete despre proiectele dezvoltate de România în domeniul aerospaţial, în special cele în colaborare cu Agenţia Spaţială Europeană (ESA);  - standul  de prezentare al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Geologie şi Geoecologie Marină – GEOECOMAR Bucureşti, în care vor fi prezentate informaţii complete despre proiectele majore dezvoltate de institut, cu accent pe Centrul Internaţional de Cercetări Avansate Dunăre-Delta Dunării; - standul realizat de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică şi Inginerie Nucleară „Horia Hulubei” – IFIN-HH Măgurele, unde vor exista informaţii complete despre Proiectul European Prioritar ELI - Extreme Light Infrastructure, care a propulsat ţara noastră în grupul ţărilor deţinătoare de infrastructuri mari.

 În cadrul Expoziţiei vor fi prezentate de asemenea, principalele proiecte finanţate pe Axa prioritară 2 a Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice: infrastructuri de CD; reţele de centre CD; start-up-uri şi spin-off-uri inovative; infrastructuri de CD în întreprinderi.

La Expoziţia Cercetării Româneşti va fi refăcut Standul României organizat sub egida Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului – Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva, ELVEŢIA, care a avut loc în perioada  18-22 aprilie 2012.
Conform tradiţiei instituite în ultimii ani, România a strălucit şi în acest an la Salonul de la Geneva, cel mai prestigios eveniment organizat la nivel mondial în domeniul inventicii.
Palmaresul anului 2012, pentru cele 44 inventii româneşti prezentate este unul impresionant: 44 medalii, din care 26 medalii de aur, 16 medalii de argint, 2 medalii de bronz şi 18 Premii Speciale. Trebuie evidenţaiat în mod deosebit Premiul OMPI pentru Femeie Inventator obţinut de doamna Dr.Elena DAVID de la Institutul National  pentru Cercetare si Dezvoltare pentru  Tehnologii Criogenice  si   Izotopice-ICSI Rm Valcea pentru invenţia Metoda de descompunere catalitica a materialelor organice din deseuri solide.
Prezentarea Standului României de la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva - 2012 va fi un excelent prilej pentru ca specialiştii, presa şi publicul românesc să îi vadă la Bucureşti pe inventatorii români care au reprezentat cu atâta cinste şi onoare România şi să le cunoască creaţiile.

În ansamblul său, Expozitia Cercetării Româneşti va fi o imagine completă a celor mai de seamă şi importante realizări recente ale domeniului CDI din România, care va prefigura dimensiunile viitoare ale acestui domeniu de importanţă majoră pentru societatea modernă.

Persoană de contact:

Dr.ing.Camelia MARINESCU
Consilier Superior  Directia Transfer Tehnologic si Infrastructuri
Autoritatea Nationalã pentru Cercetare Stiintifica
Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului
Str.Mendeleev, Nr.21-25, Sect.1, Bucuresti ROMANIA

tel: +40 21  316.29.77; fax: +40 21 318.30.71; e-mail: camelia.marinescu@ancs.ro;
website: www.ancs.gov.ro